Koerselpas.nl

hoofdpagina | even voorstellen | huisje huren | wandelreizen | vlinders | kajakvaren | stamboom | geografie | dammen | contact | mijn foto's | links

Mijn foto's

Op deze pagina:

Algemeen

Op deze plek kun je diverse albums van mijn favoriete wandel- en reisbestemmingen bekijken. Ook heb je hier toegang tot de albums die ik heb samengesteld van de diverse wandelorganisaties, waarvan ik lid ben (geweest). Het betreft DeWandelsite en de wandelvereniging Nemo uit Amsterdam.

Wojanów, Neder-Silezië in Polen

Een aantal foto's van de afgelopen wandelreis vind je hier.Tenuta Terre di Bosco in Cilento (Italië)

Het zuiden van Italië lijkt in de ogen van de buitenlanders het meest op het echte Italië. Dit gebied is armer, ruiger en traditioneler dan het noorden. Dit deel van Italië wordt nog niet overspoeld door toeristen, waardoor er nog veel te genieten valt van authentieke stadjes, historische overblijfselen en prachtig natuurschoon. Een aantal foto's van de afgelopen wandelreis vind je hier.

De ruska in fins Lapland

In september 2010 en in september 2011 heb ik een wandel- en cultuurreis georganiseerd naar het finse deel van Lapland. Voor een indruk van de kleurenpracht tijdens de herfst (ruska) in fins Lapland kun je de foto's hier bekijken. Alle foto's zijn, gedurende deze wandelreizen, in een tijdsbestek van tien dagen gemaakt. Voor een wat meer algemene indruk van deze reisbestemming vind je hier de foto's.

Van de laatste reis in 2011 heb ik een apart album samengesteld. het album is hier te bekijken.

Ben je speciaal geinteresseerd in de cultuur van de Sami dan kan ik je aanraden om het fotoalbum hier te bekijken. De foto's in dit laatste album zijn niet alleen in Finland gemaakt, maar ook op eerdere reizen van mij in Zweden en Noorwegen.

Voor meer reisimpressies van geheel Finland heb ik eveneens een album samengesteld. Dit album kun je bekijken door hier te klikken.

De Åland-archipel in Finland

De Åland-archipel is gelegen in de Oostzee tussen Zweden en Finland. Ik vind het een ideale bestemming voor een aktieve vakantie (wandelen, fietsen, kanovaren). In de zomer is het er aangenaam vertoeven met temperaturen van twintig tot dertig graden. Het aantal zonuren ligt er hoger dan in nederland, omdat de dagen er erg lang zijn.

Voor markante foto's van de Åland-archipel klik je hier. Voor een indruk van de Midzomerviering op Åland kun je de foto's hier bekijken. Van de flora en fauna rond de langste dag vind je foto's in het volgende album.Ben je geinteresseerd in kerken dan vind je hier een foto-collectie van de kerken op Åland.

Het eiland Møn in Denemarken

Het eiland Møn is gelegen in de Oostzee. Aan de oostkust verrijzen de krijtrotsen steil uit het water omhoog. Het overige deel van het eiland is landschappelijk zeer gevarieerd. Alle landschappen van Denemarken zijn er terug te vinden. Voor een impressie klik je hier. Een aantal foto's van de afgelopen wandelreis vind je hier.

Fär Oer eilanden

Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan, gelegen tussen Schotland en IJsland, hebben mijn bijzondere aandacht getrokken. Het is een fantastische bestemming voor een wandelvakantie. Ik verbleef er drie weken aan het begin van de zomer in 2011. Van deze periode heb ik twee fotoalbums samengesteld. Het album kun je hier bekijken. Voor de flora en fauna heb ik een apart album samengesteld dat hier te zien is.

Ik overweeg serieus om in de zomer van 2012 een tiendaagse wandel- en cultuurvakantie naar de Fär Oer eilanden te organiseren. Heb je nu al belangstelling dan kun je mij altijd vrijblijvend mailen voor informatie (jankoerselman@hotmail.com).

De Wandelsite

Wandel je ook al vanaf 2005 mee met De Wandelsite dan kun je foto's uit die periode hier bekijken. Wandel je wat minder lang mee dan kun je proberen mede-wandelaars in vroeger tijden te herkennen. Ben je nog geen lid van DeWandelsite dan kun je de foto's gebruiken om iets van de sfeer te proeven, hoewel dat natuurlijk pas echt lukt als je een keer (gratis) meewandelt.

Colombotte in de Haute-Saône, Frankrijk

Inmiddels heb ik negen keer een wandelreis naar La Tourelle in Frankrijk georganiseerd. Vanwege de afnemende belangstelling (alle potentiële deelnemers zijn er al geweest) zal ik deze reis in 2015 niet organiseren.

Tim en Mirjam zijn tien jaar geleden naar Colombotte in Frankrijk vertrokken om daar een Chambres et Table d´s Hôtes (bed and breakfast + diner) te beginnen in de verbouwde historische boerderij "La Tourelle". De comfortabele kamers in het voormalige woonhuis hebben eigen sanitair. De kamers in de voormalige schuur zijn eenvoudiger. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het verblijf in "La Tourelle" erg gezellig is. Mirjam is een hartelijke gastvrouw en Tim leeft zich naar hartenlust uit in de keuken, wat resulteert in een harmonieus en smakelijk diner. Voor een indruk van de sfeer in "La Tourelle" kun je hier de foto's bekijken.

Het dorpje Colombotte ligt in de Haute Saône tussen de Vogezen en de Jura. "La Tourelle" is een perfecte uitvalsbasis voor dit prachtige wandelgebied. Voor een indruk van deze wandelstreek zijn de foto's hier te zien.

Als je de Haute Saône aandoet mag je daarbij de Chapelle Notre Dame du Haut in Ronchamp niet overslaan. De bekende architect Le Corbusier is er in geslaagd een tijdloos bouwwerk te ontwerpen. Een bezoek aan deze kapel is een vast onderdeel van mijn wandelreizen naar dit gebied. Voor een indruk van deze prachtige architectonische schepping kun je de foto's hier bekijken.

Een ander reisdoel tijdens mijn wandelreizen naar Colombotte is een bezoek aan het middeleeuwse kasteel in Oricourt. Het kasteel wordt tot op de dag van vandaag nog bewoond door Jean-Pierre en zijn vrouw Corine. In hun beste frans verzorgen zij met verve een rondleiding over het terrein en door de diverse ruimten van de burcht. Het betreffende album kun je hier bekijken.

Natuurlijk heb ik ook een aantal foto's van de reisgezelschappen, die intussen al hebben kennis gemaakt met de prachtige wandelomgeving en de voortreffelijke maaltijden van Tim hebben ervaren. Was je al een keer mee dan zul je jezelf wel ergens kunnen ontdekken. Overweeg je om ook eens mee te gaan dan herken je mogelijk een aantal wandelkennissen. De foto's kun je hier bekijken.

Wandelvereniging Nemo uit Amsterdam

Vanaf 1998 ben ik lid en vrijwilliger van de wandelvereniging Nemo uit Amsterdam. Sinds die tijd heb ik met veel plezier aan zo'n 150 wandelingen deelgenomen. Soms als deelnemer, maar ook veelvuldig als chauffeur van de Nemo-bus en begeleider van de zondagwandeling.

Voor foto's uit mijn eerste periode met Nemo (1998 tot 2005) klik je hier. Wil je jezelf terugvinden of een van je wandelvrienden bij de zondagswandelingen van Nemo dan kun je de foto's van het jaar 2005 hier bekijken. Van de wandelingen in het jaar 2006 en 2007 klik je hier en voor de foto's van 2008 tot op heden vind je ze hier.

N.B. De foto-albums worden nog verder aangevuld met foto's, die ik nog "op de plank" heb liggen. Kijk daarom later nog eens; misschien zie je dan nog meer bekende gezichten.

Ook heb ik twee weekeinden van Nemo begeleid; In 2005 was dat Sint Geertruid (Limburg) en in 2006 was dat op Ameland. De foto's.