Koerselpas.nl

hoofdpagina | even voorstellen | huisje huren | wandelreizen | vlinders | kajakvaren | stamboom | geografie | dammen | contact | mijn foto's | links

Even voorstellen

Wandelen doe ik vanaf 1998. Sinds het bestaan van De Wandelsite in 2004 organiseer ik hiervoor wandelingen. In de tijd dat ik in Alkmaar woonde heb ik vele (ca. 100) zondagswandelingen en een aantal wandelweekenden begeleid voor de wandelvereniging Nemo uit Amsterdam.

Met wandelen combineer je het sportieve met het sociale. Buiten zijn beleef je intenser als je om je heen kijkt. Je doet het in een natuurlijk tempo en je kunt een gesprek voeren. En als je daar even geen zin in hebt, doe je gewoon alsof je veter los is.

Ik heb een landmeetkundige opleiding en heb daarnaast ook wel wat kennis van de natuur en het landschap. Dagvlinders boeien mij in het bijzonder. Mijn voorliefde gaat uit naar Scandinavië met zijn ongerepte natuur. De laatste jaren heb ik echter ook vele landen in Oost-Europa, de Baltische Staten en Italië bezocht. Gevoel voor humor vind ik belangrijk en de sociale contacten tijdens de wandeling laten mij extra genieten.

Na dertig jaar Randstad kom ik nu op verhaal in de gelderse Achterhoek. Daar liggen ook mijn wortels. Ik ben geboren en opgegroeid in het gelderse Laren en zat in Lochem op de H.B.S., en later op het Atheneum. De Achterhoek, maar ook Salland en Twente zijn prachtige gebieden om te wandelen. Ik zal er met enige regelmaat weer wandelingen voor dewandelsite gaan organiseren.

Het organiseren van wandelreizen is voor mij een aantrekkelijke hobby. Ik vind het leuk om mij thuis te verdiepen in (een bepaalde streek van) een land, vanaf de kaart en internet nieuwe wandelroutes te verzinnen en die in het terrein te verkennen. Door het organiseren van de reizen worden mijn onkosten gedekt en kan ik regelmatig op een fijne manier van een mooie vakantie genieten.

Met deze aktiviteiten treed ik min of meer in de voetsporen van mijn vader. Hij organiseerde in de jaren vlak voor de tweede wereldoorlog al het jaarlijkse uitje voor de buurtbewoners aan de Deventerweg in Laren (Gld). Er werd een bus gehuurd van de L.A.D.O. (Lochemse Autobus Dienst Onderneming) om daarmee een dagje naar de Posbank bij Arnhem of Giethoorn te reizen. Tegenwoordig is dit maar heel gewoon, maar ruim zeventig jaar geleden waren dergelijke uitstapjes een zeldzaamheid en kwamen de meeste mensen uit Laren niet verder dan Deventer of Zutphen.

Op de foto (13 augustus 1939) poseert het buurtgezelschap naast de LADO-bus. Mijn vader Willem Koerselman staat met hoed op, vierde van links naast de bus. Mijn grootvader Jan Willem Koerselman staat samen met zijn (tweede) vrouw Gerritje Vrieze derde en vierde van rechts.

Mijn voorliefde voor Scandinavië en het autorijden is ontstaan tijdens een vakantie met mijn zus en ouders naar het Setesdal in Noorwegen. We hadden er een huisje gehuurd aan een meer. Er was geen electriciteit of stromend water aanwezig, maar wel petroleumlampen. Het drinkwater moesten wij bij de waterval uit de beek halen.

Er waren vooral zand- en grindwegen in de buurt en maar weinig verkeer. Ik mocht daar als zestienjarige voor het eerst in de Opel Kadett, (B-type) van mijn vader rijden.

Heb je belangstelling om een keer mee te wandelen, of een keer met mij op reis te gaan, kijk dan verder op deze website voor mijn wandelweekenden en -reizen in binnen- en buitenland.

Je bent van harte welkom.