Koerselpas.nl

hoofdpagina | even voorstellen | huisje huren | wandelreizen | vlinders | kajakvaren | stamboom | geografie | dammen | contact | mijn foto's | links

Huisje huren in Terherne

Deze vrijstaande recreatiewoning is te huur tegen een aantrekkelijke voorwaarden en prijzen. De stenen woning is van vele gemakken voorzien, d.w.z. met centrale verwarming, LCD-kleurentelevisie, vaatwasser, magnetron, wasmachine en ligbad. De woning bevindt zich op het rustige villapark "de Herne" in Terherne, waarop ook deels permanente bewoning aanwezig is. De recreatiewoning aan het Harspit ligt aan de rand van het park en heeft achter vrij uitzicht op het water en de bosschages.

Terherne is een klein dorp gelegen aan het Sneekermeer even ten noorden van Joure. Terherne staat ook wel bekend als het "Kameleondorp" uit de jeugdboeken van Hotze de Roos. Midden in het dorp staat het Ervarium van de Kameleon, met aktiviteiten voor de kinderen. Verder zijn er talloze mogelijkheden om op het water te recreëren.

Het betreft een vrijstaande woning met een garage, waarin de meegenomen fietsen of rubberboot kunnen worden gestald. Aan de achterzijde van de woning is een gazon en een zonnig terras met vrij uitzicht.

Vanaf het tweede terras, dat dichter aan de waterkant ligt, heeft u uitzicht op de eigen aanlegsteiger voor uw (gehuurde) boot. Het water staat, via een verbindingssloot, in directe verbinding met het Sneekermeer. Ook kan er gezwommen worden en met de speciale zwemtrap is het gemakkelijk om weer op het droge te komen. Tevens is een specifieke kano-instapplaats aanwezig. Vanaf deze plek kunt u verder over het water kijken en kunt u grutto's in het nabij gelegen weiland horen roepen.

Op de benedenverdieping bevindt zich de ruime woonkamer met aaneengesloten eetkamer en keuken.

Vanuit de woonkamer komt u via de schuifpui op het terras.

De keuken is voorzien van koelkast, vaatwasser en senseo-apparaat. Vanuit de hal komt u in het moderne toilet.

Met de trap bereikt u de bovenverdieping. Hier zijn drie slaapkamers. Een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een kamer met twee eenpersoonsbedden (eventueel naast elkaar te schuiven) en een met een eenpersoonsbed. In de badkamer is een ligbad met handdouche, een wastafel, en het tweede toilet aanwezig. Ook is dit de plaats waar de wasmachine staat.

Aan de achterzijde van de woning is het zonnige terras op het zuidwesten. Door het grote zonnescherm en de beschutting van de garage is het hier prettig vertoeven. Uiteraard is er een luxe set tuinmeubels aanwezig, die in de garage staan opgeslagen. De garage is aan de achterkant via een extra deur toegankelijk. Heeft u de voorkeur om dichter aan het water te zitten dan is dat ook mogelijk op het extra terras aan de waterkant.

Vanuit de tuin is er vrij uitzicht op de eigen aanlegsteiger en door de begroeiing waant u zich midden in de natuur. In het algemeen is het er 's-avonds zo stil dat je de trein op een afstand van vijf kilometer kunt horen rijden.

Het dorp Terherne heeft de boekenwereld van de Kameleon geadopteerd. Behalve in het Ervarium wordt er op meer plekken in het dorp aandacht aan de figuren uit de boeken besteed. In de Oude Zandsloot midden in het dorp ligt de echte Kameleon. In het vakantieseizoen zorgt veldwachter Zwart voor de plaatselijke orde en ziet erop toe dat Sietse en Hielke niet te veel kattekwaad uithalen. De Kameleon maakt ook rondvaarten en duwt daarbij de praam, met Gerben aan boord, naar het Kameleon-eiland, waar de kinderen met allerlei buiten-aktiviteiten bezig worden gehouden.

Naast supermarkt Feijen bezit het dorp ook enkele cadeau- en souvenirwinkeltjes. De meeste zijn te vinden aan de Buorren.

Voor een natje en droogje kun je in het dorp goed terecht. Er zijn meerdere terrassen aan het water en diverse eetgelegenheden. Van restaurant, eetcafe en pizzeria tot snackbar aan toe. Maar een bezoek aan een bruin cafe met biljard is ook mogelijk.

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer informatie, dan kunt u die vinden op de website www.sneekermeer.com. De beschreven recreatiewoning is gelegen aan het Harspit 21, is van het type Meinesleat, geschikt voor vijf personen. Het is, ten opzichte van de andere receatiewoningen in het villapark, het meest zuidelijk gelegen en derhalve het dichtste bij het Sneekermeer.

Mocht u willen overgaan tot een reservering van deze reactiewoning, dan kunt u de beschikbaarheid van de recreatiewoning Harspit 21 bekijken.


Reserveringen kunt u doen door contact met mij, Jan Koerselman, via jankoerselman@hotmail.com, via Postbus 221, 7240 AE Lochem of via mobiele telefoon 06-53991260 contact op te nemen. Maar u kunt natuurlijk ook direct via www.sneekermeer.com uw reservering plaatsen.Een spetterende vakantie toegewenst.